Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Έχεις followers;;;;Προσλαμβάνεσαι!!

Ο διαφημιστικός κολοσσός Saatchi&Saatchi στο Λονδίνο έχει κάθε καλοκαίρι ένα πρόγραμμα υποτροφιών για graduate level professionals. Οι θέσεις περιορισμένες και ο ανταγωνισμός αυξημένος. Φέτος οι υποψήφιοι θα μία ακόμη πρόκληση. Έχουν 8 εβδομάδες να δημιουργήσουν μία twitter page, ενώ στόχος τους είναι να αποκτήσουν το υψηλότερο Twitter rating και την υψηλότερη κοινωνική επιρροή πριν το deadline. Έτσι οι κορυφαίοι 250 συμμετέχοντες θα περάσουν στον επόμενο γύρο. Η εταιρία θα μετρήσει την επιτυχία τους βάσει του αριθμού των followers, των tweets, των retweets και των mentions! Όσοι περάσουν στον επόμενο γύρο θα πρέπει να ανταπεξέλθουν σε αντίστοιχες «δοκιμασίες» στο youtube και στο Skype.

ΟΚ! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Σε πολλούς έχει ζητηθεί να στήσουν ένα twitter account ή facebook page για κάποιον πελάτη ή για κάποια καμπάνια. Όμως στη διαμάχη μεταξύ ποσότητας και ποιότητας στο sm έχει σημασία ποια μεριά θα διαλέξεις. Αυτό που σε ενδιαφέρει στα sm είναι να ενεργοποιήσεις και να επηρεάσεις τους κατάλληλους ανθρώπους, και όχι γενικά όσους μπορείς! Οι διαφημιστές και οι διαφημιζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μετρούν σε όλους τους τομείς οι ποσοτικοί στόχοι, και οι Saatchi&Saatchi ως ηγέτης του χώρου της διαφήμισης θα έπρεπε να δείχνει τον σωστό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακόμη και εάν ο τρόπος εκδήλωσης του ενδιαφέροντος αυτού του ομίλου για τα sm δεν είναι ο πλέον σωστός, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δείχνει μία κατεύθυνση για το μέλλον. Η ενασχόληση με τα sm θα αποτελεί κριτήριο για την αξιολόγηση του επαγγελματία ή ακόμη και του υποψηφίου στον χώρο της επικοινωνίας. ‘Η μήπως ήδη αποτελεί; Οι δυνατότητες και η επιρροή που έχει ένας fully sm engaged professional ίσως έχουν μεγαλύτερο impact από ένα ακόμη newsletter το οποίο λαμβάνει ο δημοσιογράφος ανάμεσα σε άλλα δεκάδες κάθε μέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: