Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Γιατί Το ΚΚΕ Πρέπει Να Πεθάνει_by yupi.gr


Το ότι θα έβρισκα τέτοιο άρθρο στο yupi.gr ομολογώ ότι δεν το περίμενα με ΤΙΠΟΤΑ!!!

Εντάξει...Δεν συμφωνώ σε όλα 100%, αλλά ως γενικότερο πλαίσιο ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ αντίληψης προς κάτι τόσο ξεπερασμένο και απλά ανόητο σαν το ΚΚΕ πετυχαίνει κέντρο!!

Γιατί Το ΚΚΕ Πρέπει Να Πεθάνει


Επιτίθεται στον τουρισμό, δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα. Όχι, το ΚΚΕ δεν έχει πια πλάκ


Αφού πρώτα ζητήσω ταπεινά συγνώμη για την άκομψη λέξη "πεθάνει" (βάλε κάποια άλλη αν σε ταράζει, "έφυγε στη γειτονιά των αγγέλων" ή ό,τι θες), μπαίνω στο θέμα μου ευθύς: Το ΚΚΕ δεν φταίει για την κρίση απευθείας, προς θεού, μην τρελαθούμε. Γενικά το ΚΚΕ έχει να φταίξει για οτιδήποτε από τη δεκαετία του '40, όταν έκανε αντίσταση κατά Γερμανών και Δεξιών. Έκτοτε κινείται βουλιαγμένο σε μια ασημαντότητα ολοένα αυξανόμενη η οποία χτύπησε το ζενίθ στις αρχές του '90, όταν ο κομμουνισμός πέθανε. Τόσες δεκαετίες ασημαντότητας τους βάρεσαν στο κεφάλι, δεν είναι μικρό πράγμα, και ό,τι κουσούρια τους άφησε τα κουβαλάνε άλλα είκοσι χρόνια μετά θάνατον, σα μικροί ζόμπι-στάλιν, παγιδευμένοι στο γκούλαγκ-καθαρτήριο που λέμε Γη.

Αφορμή για το παραλήρημα ετούτο είναι δύο συμβάντα πρόσφατα: Ο αποκλεισμός του κρουαζιερόπλοιου από μια χούφτα γελοίους συνδικαλιστές, και η περήφανη χτεσινή ρήση του Μάκη του Μαΐλλη, που δεν είναι ένας απλός παλαιοκομμουνιστής παππούς που έχει πάθει μαλάκυνση, είναι ο επίσημος εκπρόσωπος τύπου του Κόμματος, και είπε το εξής:

Το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας επειδή είναι αντιλαϊκό.

Όπως το διάβασες. Το Σύνταγμα της χώρας; Το κείμενο που περιγράφει τι είναι αυτό εδώ το κράτος στο οποίο ζούμε; Δεν το αναγνωρίζει. Κατεβαίνει στις εκλογές, αλλά το Σύνταγμα δεν το αναγνωρίζει. Είναι σαν να λες "είμαι κομμουνιστικό κόμμα αλλά έχω και μετοχές εταιριών και κάνω επενδύσεις και βγάζω λεφτά". Οξύμωρο.

Αλλά η ίδια η ύπαρξη του ΚΚΕ σ' αυτήν εδώ τη δημοκρατική και χρεωκοπημένη χώρα είναι οξύμωρο.

Πρέπει να το αναγνωρίσουμε: Τα μέλη του ΚΚΕ είναι ένα ματσο πυροβολημένοι που νομίζουν ότι ζουν στα 1948, κάποιοι τους κυνηγάνε και από τη δράση τους διακυβεύεται η τύχη της Ελλάδος και -γιατί όχι- του σοσιαλισμού. Πώς είναι αυτοί οι περίεργοι που μαζεύονται στα δάση και παίζουν Μεσαιωνικά role playing games; Έτσι. Μόνο που ετούτοι εδώ πιστεύουν ότι το adventure τους είναι αλήθεια.

Πώς είναι δυνατόν αυτοί οι απίθανοι να μαζεύουν ένα 7-8% στις εκλογές; Απλό:

1) Μερικοί από αυτούς είναι κανονικά Ελληνολαμόγια. Λένε τη ρητορική παπαγαλία, αλλά βγάζουν λεφτά από την ενασχόλησή τους με την πολιτική. Αυτοί είναι ελάχιστοι, βέβαια, αλλά υπάρχουν. Και είναι φωνακλάδες.
2) Πολύς ανυποψίαστος κόσμος, από αυτούς που βλέπουν Love Bites, ψηφίζει ΚΚΕ από αντίδραση στο "πολιτικό σκηνικό" που "μας κλέβουνε". Είναι σαν να επιλέγεις έναν τυφλό ανάπηρο χωρίς πόδια για 10άρι της Εθνικής ποδοσφαίρου επειδή σου τη σπάει που ο Καραγκούνης κάνει πολύ θέατρο. 
3) Σύμφωνα με μελέτες το 5-10% του πληθυσμού -οποιουδήποτε πληθυσμού- εμφανίζει μιας μορφής ήπια διανοητική καθυστέρηση.


Οπότε νάτο, βγήκε το ΚΚΕ, νάτη η Παπαρήγα στα κανάλια να οραματίζεται την Ελλάδα του μέλλοντος ολόιδια με την Αλβανία του '80.

Το θέμα είναι ότι τώρα που ήρθε η ώρα για το ξεσκαρτάρισμα διαφόρων κοινωνικών και πολιτικών παθογενειών, τώρα που έχουμε την ευκαιρία να αποβάλλουμε διάφορους χρόνιους καρκίνους σαν την κερδοσκοπία των ολιγοπωλίων και την τεμπελασυλία των δημοσίων υπαλλήλων, ίσως πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε το ΚΚΕ με συμπόνοια και κατανόηση, όπως βλέπουμε την 90χρονη γλυκούλα θεία που έχει χαθεί στον κόσμο του Αλτσχάιμερ. Το ΚΚΕ δεν είναι γλυκούλι, δεν είναι "αντίδραση στο κατεστημένο", δεν είναι αστείο. Είναι εναντίον μας, είναι εχθροί της χώρας στην οποία ζουν και στης οποίας τις εκλογές συμμετέχουν. Το λένε μόνοι τους: Δεν αναγνωρίζουν το Σύνταγμα. Έίναι για την Ελλάδα ό,τι η Βόρεια Κύπρος, ας πούμε, είναι για την Κύπρο.

Γι' αυτό το λέω, και το λέω με αγάπη, την αγάπη που νιώθεις για το ζόμπι που υποφέρει, χαμένο στην επώδυνη δίψα του, λίγο πριν το αποκεφαλίσεις -και κατά συνέπεια λυτρώσεις- με το μπλακ-εντ-ντέκερ: Το ΚΚΕ πρέπει να πεθάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: